CELE

CBRE, ścisła czołówka świata w branży Real Estate, wraz ze zmianą warszawskiej siedziby oczekiwał zmian, które sprawią, że biuro stanie się miejscem efektywnej i wygodnej pracy, w którym zarówno pracownicy, jak i goście będą przebywać z przyjemnością. Przestrzeń została uporządkowana, a rzut jest spójny i harmonijny.

Kolejnym istotnym celem, który osiągnęliśmy dzięki modernizacji powierzchni, jest zaprezentowanie wizerunku firmy. Nowa siedziba CB Richard Ellis jest nowoczesna i zastosowano w niej odważne rozwiązania. Potwierdza to już pierwsze spojrzenie na wykończenia ścian i mocno kontrastowe wykładziny zastosowane na całej powierzchni w różnych kolorach. Nie można zapomnieć o modernistycznym suficie w salach konferencyjnych.

UKŁAD

Ze względu na specyficzny układ piętra podzieliliśmy biuro na kilka stref. Gdy dziś wchodzimy do biura CBRE wita nas recepcja z poczekalnią, za którą przechodzimy do sal konferencyjnych i sal spotkań, za którymi trafiamy do przestrzeni otwartej. W strefie open space zaprojektowaliśmy osiem phone box-ów, co umożliwia pracownikom komfort rozmowy telefonicznej. W pokojach i salach konferencyjnych zaprojektowaliśmy przeszklenia, które nie ograniczają widoczności a zapewniają prywatność.

ROZWIĄZANIA

Nowy wizerunek firmy podkreślony jest przede wszystkim designem recepcji, w której znajduje się betonowa ściana, panele ścienne z logotypem firmy i fototapeta. Inwestor chciał w tym miejscu uzyskać efektowną przestrzeń ze względu na bliskość reprezentacyjnych sal konferencyjnych. Pozwoliliśmy sobie na odważny design. Począwszy od modernistycznych kształtów na suficie, kończąc na intensywnych kolorach wykładzin.

W nowej siedzibie firmy CBRE dużą rolę odgrywają śmiałe grafiki i folie nawiązujące do poszczególnych pomieszczeń i działalności firmy. Szczególnie interesujące jest pomieszczenie socjalne i jadalnia. Inwestor chciał stworzyć przestrzeń przyjemną dla pracowników. Zaprojektowaliśmy pomieszczenia, w których pracownicy mogą się spotkać i zrelaksować w czasie posiłku. Dlatego w kuchni znajdują bary i kanapy oraz ciekawa grafika – rozlana kawa. Te całość dopełnia nastrojowe oświetlenie i modernistyczny sufit.

Firma głównie pracuje w przestrzeń otwartej „open space”. Projektowaliśmy tak, aby zapewnić jak najlepsze warunki pracy, m.in. zadbaliśmy o odpowiednie przestrzenie między biurkami, zwiększając komfort i skracając czas realizacji zadań.